Perkongsian info viral

Showing: 1 - 10 of 4,597 RESULTS

Jimat Servis Kereta Sampai RM 80 dengan Lim Tayar Tu!

Lebih banyak jimat, lebih untung! Siapa yang tak nak jimat duit kan? Lebih-lebih lagi dalam situasi ekonomi yang tak berapa stabil sekarang ni. Admin nak berkongsi berita baik buat anda semua ni sebab sekarang anda boleh mendapat RM30 cashback dengan berbelanja minimum sebanyak RM300. Ditambah pula jika anda menerima bantuan ePenjana, anda dapat lagi tambahan …

Tokwan Buat Kolam Mandi Untuk Cucu Guna Tangki Bocor

Memang impian anak-anak nak ada kolam mandi di rumah sendiri kan? Dengan adanya kolam di rumah boleh dijadikan aktiviti bersama anak-anak dan keluarga menjelang hujung minggu. Tapi, selalunya kolam ni perlukan ruang yang luas dan bajet yang besar untuk realisasikan impian anak-anak. Tahu tak, atuk ni berjaya buat kolam untuk cucu-cucunya dengan gunakan tangki bocor …

Pasangan Dari Britain Jadi Jutawan Jual Hand Sanitizer!

Tuah ayam nampak dikaki, tuah manusia siapa yang tahu. Begitulah peribahasa yang menggambarkan tuah yang menimpa pasangan dari Britain ini selepas perniagaan menjual hand sanitizer yang baru dimulakan telah menjana pendapatan sekurang-kurangnya £30 juta (RM160 juta). Andrew dan Rachel Montague adalah pasangan suami isteri yang juga pengasas kepada syarikat ClearWater Hygiene yang baru ditubuhkan pada …

Cara Hasilkan QR Code Guna Untuk Dokumen & Web

Pernah tak nampak QR Code? QR Code ni lebih kurang macam Barcode yang kita selalu tengok pada produk yang dijual dekat pasar raya tu. QR adalah singkatan untuk ‘Quick Response’ atau ‘respon / maklumbalas yang pantas’. Berbeza dengan barcode yang digunakan dalam industri retail, penerbitan buku, atau farmasi, QR Code ni lain sikit sebab ia …

Minyak Lebihan Menggoreng Ada Kegunaanya

“Apa nak buat dengan minyak yang dah guna ni..takkan nak buang?sayangnya..” Setiap kali lepas menggoreng, pasti ramai yang tak tahu mana nak buang minyak masak yang telah dipakai. Dah lah minyak tak boleh digunakan berulang kali, sekali dua goreng dah tak boleh pakai. Sebenarnya untuk elakkan pembaziran, minyak yang telah digunakan tu boleh dijadikan sabun …

Transformasi Deko 7 Jam, Kemas!

Ketika bercuti atau hujung minggu, pastinya orang ramai sering melakukan pelbagai aktiviti bergantung pada kesesuaian waktu dan keadaan sekeliling. Banyak aktiviti yang dikongsikan dengan hanya melayari laman web tertentu dan mendapat pelbagai cadangan aktiviti. Aktiviti yang paling digemari oleh rakyat malaysia ketika ini ialah aktivit memasak. Selain dari memasak, aktiviti deko juga menjadi kegemaran rakyat …

8 Pulau Menarik di Sekitar Semporna, Sabah

Kepulauan Semporna antara destinasi paling wajib bagi mereka yang sukakan pulau. Terdapat banyak pulau-pulau di sekitar Semporna yang sungguh cantik dan indah bagaikan syurga dunia. 8 Pulau Menarik di Sekitar Semporna, Sabah Rata-rata pelancong dari seluruh dunia datang ke Semporna, Sabah untuk menikmati keindahan Boneo yang sebenar. Ini adalah antara senarai 8 pulau tercantik di …

5 Tempat Menarik di Greece Untuk Di Lawati

Ibu kota Greece, Athens akan membuatkan anda terpukau dan terpegun dengan bangunan-bangunan kuno di sini seperti Acropolis of Athens dan Parthenon. Peninggalan sejarah ini adalah bukti kekuatan kerajaan greek dan roman dahulu kala. 5 Tempat Menarik di Greece Untuk Di Lawati Selain itu, anda juga berpeluang mengabadikan ‘#0otd’ anda di Santorini di sambil menikmati pemandangan …