Ibu kota Greece, Athens akan membuatkan anda terpukau dan terpegun dengan bangunan-bangunan kuno di sini seperti Acropolis of Athens dan Parthenon. Peninggalan sejarah ini adalah bukti kekuatan kerajaan greek dan roman dahulu kala.

5 Tempat Menarik di Greece Untuk Di Lawati

Selain itu, anda juga berpeluang mengabadikan ‘#0otd’ anda di Santorini di sambil menikmati pemandangan deretan rumah-rumah bercat serba putih di tebing Santorini. Jom kita lihat tempat menarik di Greece untuk dilawati.

1. Lefkada

Salah satu tarikan yang mesti dilihat di Greece adalah sebuah pulau di Laut Ionian, Lefkada. Tempat menarik di Greece ini boleh dijumpai di arah pantai barat Greece dan dihubungkan ke tanah besar Greece melalui jambatan terapung dan tambak.

2.Bandar Nafplio

Beberapa bandaraya mencerminkan sejarah yang kaya dan pelbagai Greece serta Nafplio, salah satu destinasi paling elegan dan romantis di negara ini. Terletak di tengah-tengah kawasan Argolis bersejarah di semenanjung Peloponnese, Nafplio mempunyai akar budaya yang mendalam di zaman kuno Yunani dan zaman Venesia abad 15th dan 17th.

3. Mykonos

Destinasi pulau paling glamor Greece adalah Mykonos. Pusat aktiviti selepas gelap di Mykonos Town, terkenal dengan hotel-hotel butiknya yang bergaya, restoran makanan laut yang berkelas, dan tempat muzik secara langsung.

Tarikan-tarikan lain termasuk Paraportiani (sebuah gereja bercat putih di Bandar Mykonos) dan banyak pantai berpasir di sepanjang pantai selatan pulau ini (berkhidmat dengan bas dan teksi dari Mykonos Town)

4. Thassos

Thasos adalah keindahan semulajadi yang perlu dilawat oleh sesiapa sahaja yang datang ke Greece. Tambahan pula langit kebiru-biruan, air laut yang indah, tumbuhan hijau dan pantai berpasir yang menjadikan ia salah satu tempat menarik di Greece.

5. Pulau Naxos (Naxos Island)

Pulau Naxos merupakan rumah kepada Mt. Zeus yang tidak dapat ditemui oleh ramai pelancong dan merupakan salah satu acara utama jika melawat ke Greece.

Ini adalah salah satu pulau paling hijau di Cyclades dengan gunung tinggi dan lembah yang subur. Pantai-pantai di sini turut menjadi sebab Pulau Nexos adalah sebahagian daripada tempat menarik di Greece.

Banyak lagi tempat menarik di Greece ni sebenarnya. Tempat peninggalan sejarah, kawasan pantai yang cantik, aktiviti hiking yang best, dan sebagainya. Ini sahaja lah tempat menarik di Greece yang dapat saya kongsikan di artikel ini.

The post 5 Tempat Menarik di Greece Untuk Di Lawati appeared first on TripJalan.

All copyrights for this article are reserved to TripJalan